A) Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı-Resmi Okul Öncesi Kurumları (1739 ve 222 sayılı Kanun doğrultusunda açılanlar):
* Anaokulları: 36-68 ay çocuklarının eğitimi amacıyla açılan okullardır.
* Anasınıfları: 57-68 ay çocuklarının eğitimi amacıyla örgün eğitim kurumları bünyesinde açılan sınıflardır.
* Uygulama Sınıfları: 36-68 aylık çocukların eğitimi amacıyla, Kız Meslek Lisesi bünyesinde açılan ve faaliyet gösteren sınıflardır.
B) Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı:
a)Özel Anaokulları (5580 sayılı Kanun doğrultusunda açılan okulları)
b)Özel Eğitim Okulları(573 sayılı Özel Eğitim Hakkında Kanun Hükmünde Kararname doğrultusunda açılan okulları)
* Anaokulları: 36-68 ay çocuklarının eğitimi amacıyla açılan özel okul öncesi eğitim kurumlarıdır.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına Bağlı:
* Gündüz bakımevi: 37-66 aylık çocuklara hizmet veren kuruluşlardır.
* Kreş: 0-36 aylık çocuklara hizmet veren kuruluşlardır.
Diğer Kurum ve Kuruluşlar:
* Kamu kurumları, Üniversiteler, Fabrikalar vb. bünyesinde açılan okul öncesi kurumları bulunmaktadır.
Bağlı oldukları kuruma, verilen hizmete ve çocukların yaşlarına göre farklı isimler kullanılmaktadır.
Okulumuz devlete ait resmi anaokuldur. Okulumuzda görev yapan tüm öğretmenlerimiz ve okul yöneticilerimiz devlet memurudur.
Okulumuz anaokuludur. 48 ay ve daha büyük çocuklarımıza yönelik eğitim- öğretim faaliyetleri bulunmaktadır.
Çocuğunuzun kendini ifade etmesi, ne istediğini ve istemediğini karşısındakine anlatabilmesi, okula başlayabileceğini gösteren işaretlerden ilkidir. Bunun yanı sıra tuvalet eğitimini kazanmış olması, yani ihtiyacı olduğunda haber vermesi ve tuvalete gidebilmesi bu kararı güçlendirir.
En az 10 en fazla 20 çocuk bulunur. Öğrenci fazlalığı ve sınıf kapasitesi göz önüne alındığında sayı yükselebilir.
Okulumuz bünyesinde özel eğitim anasınıfı bulunmamaktadır.Çocuğunuzun özel eğitim ihtiyacı olması halinde, okul öncesi eğitim kurumuna kaydı belirli koşullar çerçevesinde mümkün olmaktadır. Rehberlik araştırma merkezlerinde oluşturulan Özel Eğitim Değerlendirme Kurulunca düzenlenen rapor sonucunda okul öncesi eğitim kurumlarına yerleştirilmeleri uygun görülen (kaynaştırma raporu sonucunda) 36-68 aylık çocuklar, ağır ve çok ağır düzeyde zihinsel ve birden çok yetersizliği olmamak şartıyla 10 çocuk bulunan sınıflarda ikiden, 20 çocuk bulunan sınıflarda ise birden fazla olmayacak şekilde kaydedilirler.
Eğitimlerine tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla devam eden öğrencilerden okul öncesi eğitimde bir sınıfta bulunacak özel eğitim ihtiyacı olan öğrenci sayısı 7/7/2018 tarihli ve 30471 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda düzenlenir.
|
|
İlköğretim kurumlarının birinci sınıfına kayıt hakkı kazanmış olmakla birlikte fiziksel olarak yeterli gelişim sağlayamamış çocuklar, velisinin yazılı isteği üzerine okul öncesi eğitim kurumlarına kaydedilebilir. Buna göre 69, 70 ve 71 aylık olanları velisinin yazılı talebi bulunması halinde okul öncesi eğitime yönlendirir veya kayıtlarını bir yıl erteler.
Okul öncesi eğitim kurumlarında, çocukların beslenme, temizlik, bakım ve sağlık giderleri ile kurumun/anasınıfı ve uygulama sınıfının genel temizlik ve diğer hizmetleri için velilerden bir miktar ücret alınır. Resmi okul öncesi eğitimi kurumları için belirlenen bu ücretler, Kahramanmaraş Valiliği onayıyla Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesinde oluşturulan ücret tespit komisyonunca taban/tavan olarak belirlenir.Belirlenen kayıt ücretinin dışında kayıt için velilerden ayrıca ücret alınamaz. Ancak ihtiyaç doğrultusunda bazı ek eğitim materyalleri için okul yönetimi ödeme talebinde bulunabileceği gibi sinema, tiyatro, gezi vb. sosyal etkinlikler için de ücret talep edilebilir.
Okulumuz 08.30-13.30 saatleri arasında normal eğitim vermekte olup çocuk kulübümüz bulunmamaktadır.
Sınıflarımız çocuklarımızın doğum tarihlerine göre oluşturulmaktadır. Sınıfın kız-erkek dağılımı, mevcudu gibi durumlarda aylar birleştirilebildiği gibi tüm kriterler sağlandığında tek başınada bir sınıf oluşturabilir.
Çocukların psikolojik açıdan sağlıklı gelişimleri ve ortaya çıkabilecek sorunlarının çözümlenmesi amacıyla okulumuzda rehberlik servisi ve rehber öğretmen bulunmaktadır.Ayrıca Rehberlik ve Araştırma Müdürlüğü ve ilgili kurum ve kuruluşlardan ihtiyaç dahilinde destek alınmaktadır.
Öğretmenin yapmaya çalıştığı gibi sizin de çocuğunuzu çok iyi tanımanız, onun güçlü ve gelişmeye açık yönlerini iyi bilip gelişimini en üst düzeye çıkarabilmek için öğretmenle işbirliği içinde çalışmanız çocuğun yararına olacaktır. Bunu sağlayabilmek için öğretmen ve okul idaresi zaman zaman bireysel veli görüşmeleri, ev ziyaretleri, veli katılımları, aile eğitimleri, veli toplantıları yapacaklardır. Yapılan bu çalışmalara katılmanız ve işbirliği halinde olmanız beklenilmektedir. Zaman zaman çocuğunuzla birlikte çalışmanız için eve çeşitli etkinlikler gönderecektir. Bu etkinliklerin amacı, çocuğunuzla birlikte etkili zaman geçirmenizi, etkili iletişim kurmanızı, onu daha yakından tanımanızı sağlamaktır.
Slogan : " Yalnız yapabileceği hiçbir şeyi onun yerine sen yapma." olmalıdır.
Geç kaldığınız durumlarda çocuğunuza sınıf öğretmeni refakat etmektedir. Anaokullarında nöbetçi öğretmende çocuğunuza eşlik edebilmektedir.Ancak, geç kalınacağı daha önceden okula bildirilmelidir.
Okulumuzun ailelere gönderdiği "Aile Eğitimi İhtiyaç Belirleme Formu" ile belirlenen eğitim ihtiyaçları ve okulun kendi belirlediği konulara yönelik, rehber öğretmen, eğitimciler ve okulun imkânları dâhilinde okula davet edilen ilgili uzmanlarca aile eğitimleri aylık düzenlenmektedir.
Okulumuzda aylık yemek listesi okul öncesi öğretmenlerimiz tarafından aylık olarak hazırlanır. Velilerimize duyurulur. Okulumuzda yemek çıkmamaktadır. Aileler her gün listeye sadık kalarak çocuklarının beslenmelerini kendileri hazırlar.
Adres:
ŞEKEROBA MAH. SAĞLIK SK. NO5 TÜRKOĞLU/KAHRAMANMARAŞ
Telefon
0 (344) 668 74 74